پیشینه و نحوه پیدایش کباب کنجه لاری
✍️یادداشت #صمد_کامجو
🔻در همه تمدنها، عوامل فرهنگي در چگونگي تهيه و مصرف غذاها نقش اساسي را دارند.
تاثير عوامل فرهنگي در نحوه و شيوه تغذيه در جامعه به ويژه اگر منظور، شناخت تفاوت هاي فرهنگي باشد؛ چه در بسياري از موارد غذا بيش از آنكه مصرف آن به انگيزه رفع گرسنگي باشد، شاخص فرهنگي- اجتماعی و ديني- محسوب مي شود.
📌 ️کباب کنجه لاری یکی از غذاهای لذیذ و معروف ایرانی است که زبان زد عام وخاص می باشد. این غذا باید با ماست چکیده (در گذشته ماست کسه بسّه) قاطی شود و خوشمزه گی آن هم به همین منظور می باشد.
️📌نحوه به وجود آمدن این کباب نقل است که لاری ها چون دارای دام های فراوانی بوده اند و در گذشته خبری از یخچال و فریزر نبوده است، هرزمانی که گوسفندی را ذبح می کردند یا اتفاقی برای گوسفند می افتاد که باید آنرا ذبح کنند؛ برای اینکه گوشت، دوام بیشتری داشته باشد در ابتدا دوغ و بعدها ماست روی آن می کردند و با این عمل از فاسد شدن گوشت جلوگیری می شد.
*📌در کتاب کاروان عمر دکتر احمد اقتداری پژوهشگر و محقق منطقه و ایران از خاطرات دورانی که شهردار لار به سال ۱۳۳۲ بوده در صفحه ۷۸ سطر اول این کتاب، اولین بار نام کباب لاری را مکتوب کرده است.*
️📌گوشت گوسفندان منطقه لارستان معروف وخوشمزه تر از سایر نقاط است چون گوسفندان از علف های زمین های نمکی استفاده می کنند. به همین دلیل در زمان پخت و خوردن این کباب متوجه می شدند که مزه آن هم فرق کرده است وخوشمزگی مضاعفی به گوشت داده است.
️📌 لارستانی ها (لاری ها) برای مهمانان خاص و موقع عروسی، گلگشت و صحرا و در عروسی ها به خصوص شب زفاف همچنین رسمی است به نام “گوشت اَگوشت بکت” موقعی که زوج جوان عقد و عروسی می کنند این سنت دیریه از طرف خانه ی عروس و متقابلا از طرف خانه ی داماد از این غذا استفاده می کنند و برای عروس و داماد می برند.
📌کباب کنجه لاری از گوشت گوسفند (کَئر کبابی)، بره، گاو ،گوساله و مرغ می توان استفاده کرد. بهترین گوشت برای کباب کنجه لاری گوشت «مازا» است.
گوشت مازا: آن قسمت از گوشتی که در کنار استخوان کمر گاو یا گوساله و یا گوسفند قرار دارد.
📌 ️امید است با تلاش مسئولین شهر این غذای کم نظیر و فرهنگی لارستان ثبت میراث فرهنگی معنوی(ناملموس) کشور گردد.
ادامه دارد…
🌴🇮🇷 #نخل_لارستان 👇
🟠 ایتا ::eitaa.com/Nakhlnews1
آپارات ::aparat.com/nakhlnews1
🌐 اولین سایت تخصصی
و بانک تصاویر #عکس_لارستان : Nakhllarestan.ir
.
🔻سند کباب کنجه لاری در کتاب احمد اقتداری
سند مکتوب شده مردم لار این است که در کتاب کاروان عمر اثر دکتر احمد اقتداری در صفحه ۷۸ سطر اول از کباب های معروف لاری ذکر کرده است.
🌴🇮🇷 #نخل_لارستان 👇
🟠 ایتا ::eitaa.com/Nakhlnews1
آپارات ::aparat.com/nakhlnews1
🌐 اولین سایت تخصصی
و بانک تصاویر #عکس_لارستان : Nakhllarestan.ir
.





