وبلاگاخبار لارستان و حومه

کتابخانه مرکزی لارستان سال آینده به بهره برداری می رسد /به دنبال تشکیل صندوق حمایت از نویسندگان بومی هستیم / به زودی سامانه ای طراحی می شود که مخاطبین با برنامه کاربردی ، در گوشی خود ، می توانند به تمامی کتابهای ما دسترسی داشته باشند .

🔷 وضعیت کتابخوانی در لارستان با توجه
به شاخص ها دارای رشد قابل توجهی می باشد./
بالغ بر ۱۵۰هزار جلد کتاب در
کتابخانه های ما موجود می باشد.

🔻بخش اول مصاحبه🔻

📚 کتاب خوانی و اهمیت به کتاب ضرورت همیشگی هست که متاسفانه در سنوات اخیر به دلیل فضای مجازی و… قدری محجور مانده است . چند وقت قبل، هفته کتاب بود. به همین بهانه ، با #محمد_معتمدیان ، رئیس اداره کتابخانه های لارستان ، هم کلام شدیم .آقای معتمدیان که در بین مردم با عنوان آقای مهدی معتمد شناخته می شود ، با خوشروئی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار رسانه نخل لارستان به سوالات ما پاسخ گفت ::

🔻لطفا خودتان را معرفی کنید.
#محمد_معتمدیان هستم ، کارشناس ارشد حقوق قضائی متولد ۱۳۵۶ لار و حدود ۸سال رئیس اداره کتابخانه های لارستان هستم.

🔻در خصوص وضعیت کتابخانه های لارستان لطفا توضیح دهید ❓
🔸در سطح شهرستان حدود ۱۸ کتابخانه مجهز به تجهیزات و نیروی انسانی مناسب موجود می باشد.
👤مجموع عضویت بالغ بر ۸۰۰۰نفرمی باشد که نسبت به جمعیت مناسب نیست ولی روبه رشد هست و نسبت به سال قبل رشد ۱.۵ برابری دارد.
📖در حوزه امانت کتاب ،بالغ بر ۱۰۶۰۰ جلد در ۶ماهه نخست داشته ایم که روبه رشد می باشد.
📚تعداد منابع کتابی ما در سطح شهرستان ،بالغ بر ۱۵۰هزار کتاب می باشد. با توجه به گرانی کتاب ، عموم مردم می توانند از این کتابها استفاده نمایند.
به دلیل حمایت از ناشرین ، کتابهای جدید پس از ۶الی ۸ بعد وارد کتابخانه ها می شوند

🔻وضعیت کتابخوانی در سطح شهرستان را چگونه ارزیابی می کنید ❓
🔸سرانه مطالعه با سرانه کتابخوانی فرق می کند . هر خوانشی را مطالعه گویند و در واقع خوانش هر چیزی مثل فضای مجازی و … را در بر میگیرد.
📖برای رسیدن به سرانه کتابخوانی شاخص های مختلفی وجود دارد که ۳شاخص اصلی عبارتند از ::
1- میزان عضویت در کتابخانه های شهرستان(همگی اعم از دولتی و خصوصی) ۲-میزان امانت کتابها
3- میزان فروش کتابها

📙وضعیت کتابخوانی در سطح شهرستان با توجه به شاخص‌هایی که در حوزه کتابخوانی ما برای آن تعریف نمودیم ، دارای رشد قابل توجهی هست .نسبت به سال‌های گذشته ، ما رشد امانت، رشد عضویت و رشد فروش کتاب در فروشگاهای کتاب و نمایشگاه‌های کتاب نشان دهنده یک حرکت رو به جلو با شتاب مناسب برای کتابخوانی است .
📘در سال ۱۴۰۲ آمار امانت کتاب به طور میانگین در هر کتابخانه حدوی ۵۰۰ تا ۶۰۰ کتاب بوده که به نسبت سال گذشته یک رشد یک ونیم برابری داشته است ویا در زمینه عضویت با یک رشد ۳۰ درصدی نسبت به سال گذشته به ۸هزار نفر در شش ماهه اول سال ۱۴۰۲ رسیده که همین آمار با سرعت قابل توجهی در حال رشد هست. به همین جهت می‌توانیم بگوییم رشد مطالعه در سطح لارستان به سمت مطلوب در حرکت است و اینکه بگوییم چند درصد کتابخوان در شهرستان داریم یک آمار کاملا نسبی است که نیاز به تحلیل و بررسی بیشتر دارد.

🔻چه برنامه هایی در هفته کتاب در لارستان انجام شد ❓
🔸 مجموعه برنامه‌هایی که در کتابخانه‌های شهرستان اجرایی شد ، بیش از ۵۰ برنامه مختلف بود که برای کودکان و نوجوانان و جوانان و خانواده‌ها انجام شد.
برنامه هایی اعم از نشست کتابخوان ها ، معرفی کتاب ،کارگاه‌های آموزشی ویژه خانواده ، مسابقات مختلف در حوزه کتاب برای سنین مختلف و بسیاری از برنامه‌های دیگر .
🔸 اهم برنامه‌های اجرایی مهم این اداره که در هفته کتاب برگزار شد به شرح ذیل می باشد ::
اول — افتتاح دو کتابخانه در شهر #لطیفی و روستای #شرفویه #بنارویه با حضور مدیر کل و مسئولین شهرستان .
دوم— برنامه معرفی کتاب با عنوان من هم کتاب می‌خوانم همراه با رونمایی از دو اثر نویسنده لارستانی.
سوم— دیدار با خانواده شهدای عضو کتابخانه با حضور فرماندار و مسئولین شهرستان
چهارم— برگزار مسابقه کتاب ویژه مدیران شهرستان از کتاب من و کتاب نوشته مقام معظم رهبری.
پنجم— مراسم تقدیر از کتابداران کتابخانه‌های شهرستان با حضور فرماندار و جمعی از مسئولین و نیز تقدیر از مدیریت آموزش و پرورش شهرستان به جهت اهدای حدود ۱۰ هزار نسخه کتاب به کتابخانه‌های شهرستان.

#بخش_اول
#مصاحبه

⚫️ آخرین اخبار لارستان🌴Nakhlnews::👇

▪️ پیام رسان ایتا ::
https://eitaa.com/Nakhlnews1

▪️ اینستاگرام :: B2n.ir/Nakhl_news1

▪️ وب سایت :: Nakhlelarestan.ir

▪️واتس آپ ….کانال ۱۰ ::
B2n.ir/Nakhl_news

 

🗣#بخش_دوم مصاحبه #محمد_معتمدیان ::
رئیس اداره کتابخانه های لارستان با خبرگزاری #نخل_لارستان

📚 کتابخانه مرکزی لارستان سال آینده به بهره برداری می رسد /به دنبال تشکیل صندوق حمایت از نویسندگان بومی هستیم / به زودی سامانه ای طراحی می شود که مخاطبین با برنامه کاربردی ، در گوشی خود ، می توانند به تمامی کتابهای ما دسترسی داشته باشند .

 

🔻وضعیت اتمام پروژه کتابخانه مرکزی لارستان به کجا رسید❓
🔸کتابخانه مرکزی در حال حاضر با یک سرعت خیلی خوبی در حال ساخت می باشد .امسال اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد از اعتبارات ۳درصد نفت وگاز مصوب شده و از اعتبارات سال گذشته یک میلیارد ونهصد میلیون تومان تخصیص پیدا کرده و با پیگیر های مجدانه فرماندار جهادی شهرستان جناب دکتر دهقان و حمایت های سازمان برنامه و بودجه استان و نیز تلاش اداره کل مسکن و شهرسازی، پروژه با جدیت شروع به کار نموده است.
👈البته احتمال اتمام پروژه تا پایان امسال احتمال کم بوده و ان شا الله تا سال آینده به اتمام خواهد رسید و مورد بهره برداری قرار خواهد گرفت.

 

🔻آخرین کتابی که مطالعه کردید ❓
🔸آخرین کتابی که مطالعه کردم ، مدیریت زمان نوشته برایان تریسی بود.

🔻لطفا چند کتاب معرفی کنید .
🔸 در حوزه های مختلف ، کتابهای مختلفی هست که بستگی به ذائقه افراد برای خواندن کتاب تفاوت می کند.
🔸 کتاب‌هایی مثل مردی در تبعید ابدی نوشته #نادر_ابراهیمی یا کتاب ۱۹۸۴ #جرج_اورول یا کتاب زخم شیر #صمد_طاهری نویسنده شهیر #لارستانی که جز کتاب‌های برگزیده جشنواره احمد محمود و جلال آل احمد می باشد ، بسیار مناسب هست . کتاب قصه‌های مجید نوشته #هوشنگ_مرادی_کرمانی برای اقشار نوجوان بسیار زیبا هست. در حوزه دفاع مقدس ، کتابهای سلام بر ابراهیم ،خاک های نرم کوشک ، دا و کتاب سربلند زندگینامه شهید حججی نوشته #محمد_علی_جعفری کتابهای جالبی می باشد که به علت محتوای مناسب افکار را متحول میکند.

🔻 آخرین کتاب‌ نویسندگان لارستانی را لطفا معرفی کنید .
🔸کتاب انقلاب اسلامی در لارستان نوشته #عنایت_الله_مهدی‌_زاده و
کتاب برایم شعر بخوان نوشته خانم #فاطمه_فرهودی و
کتاب آبی‌ترین اطلسی نوشته #فاطمه_گویا از #بنارویه است که در هفته کتاب رونمایی شد.

🔻از استعداد نویسندگی و مشکلات نویسندگی در لارستان بفرمائید.
🔸در خصوص نویسندگان لارستان باید بگم استعدادهای خیلی خوبی در میان دوستداران نویسندگی به ویژه جوانان و نوجوانان وجود دارد که اگر راهنمایی و آموزش‌های لازم در حوزه نویسندگی ، می تواند آنهارا قطعا جز سرمایه‌های فرهنگی شهرستان نماید .
🔸متاسفانه عدم وجود بسترهای مناسب پرورش برای نویسندگان علی الخصوص در سنین جوانان و نوجوانان باعث شده پیشرفت و خلاقیت مطلوبی در این حوزه دیده نشود و این مستلزم توجه بیشتر ما متولیان فرهنگی به حوزه نویسندگی است ، مانند برگزاری کارگاه‌های نویسندگی با حضور نویسندگان بزرگ استان و کشور .
🔸 آنچه مهم است عدم حمایت‌های مادی از آثار و تالیفات منتشر شده نویسندگان هم معضل اجتماعی دیگری است که باید متولیان فرهنگی برنامه‌های بهتر و جامع‌تری برای آن داشته باشند .
🔸تنها خریدن کتاب نویسندگان توسط مسئولین کمکی به ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نخواهد کرد می‌بایست به تدریج جامعه کتابخوان شود تا مردم حامی اصلی نویسندگان و آثار آنها شوند و اما در خصوص حمایت از نویسندگان من پیشنهاد تشکیل صندوق حمایت از نویسندگان بومی را دادم و پیگیر آن هستم و به زودی با تشکیل انجمن نقد صندوق حمایت از نویسندگان نیز افتتاح خواهد شد که از این صندوق به آثار ارزشمند و در خور حمایت خواهد شد .

#کتاب
#کتابخوانی

🔻برای علاقه مند نمودن نسل جوان به کتاب چه اقداماتی انجام شده است ❓

🔸یکی از طرحهای مناسب برای علاقمند کردن نسل جوان به کتاب ، نزدیک شدن به افکار آنهاست و پیدا کردن نیاز و علاقمندی آنهاست که می توان با معرفی کتابهای خوب اورا به سمت کتاب خوانی جذب نمود .
🔸 در این راستا اداره کتابخانه ها در گام نخست اقدام به تاسیس حلقه های مطالعاتی نموده که در این حلقه های جوان و نوجوان با معرفی کتابهای مورد علاقه خود شروع به بررسی و تحلیل نموده و از آن جاییکه دوست دارد دیده شود، خواندن کتاب و تحلیل آن در حلقه بسیار جذاب و دوست داشتنی خواهد بود.
🔸در گام دوم از ظرفیت معلمان برای معرفی کتاب به دانش آموزان استفاده شده است.
🔸 سوم به تولید پادکست با موضوعات مخلف کتاب پرداختیم که آن نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفته است.
🔸در قدم چهارم در کارگاه های آموزشی خانواده به خانواده ها یاد می دهیم که چگونه با برنامه بندی و زمان بندی مناسب به کودکان خود کتابخوانی بیاموزند و آنها را علاقمند سازند تا آینده نسل کتابخوان به تدریج گسترش یابد.
مشاورین ما راهنمائی لازم را انجام میدهند. بهتر است که از کتابهای کوچک شروع نمایند.

🔸به زودی سامانه ای طراحی می شود که مخاطبین با برنامه کاربردی ، در گوشی خود ، می توانند به تمامی کتابهای ما دسترسی داشته باشند .

🔻یکی از کتابخانه های خوب کشور که بازدید داشته اید را لطفا برای مخاطبین بیان کنید.

🔸 یکی از گنجینه های بزرگ کتاب ایران و دنیا ، #کتابخانه_آیت_الله_مرعشی_نجفی می باشد که به نوعی #بیمارستان_کتاب می باشد .
🔸این مکان تشکیلات عظیمی دارد که مثل بیمارستان بخش های مختلف از جمله اتاق عمل ، ضد عفونی و… دارد که با احترام زیاد با کتاب برخورد می شود. مخازن کتاب این مرکز بسیار غنی و از بزرگترین کتابخانه های جهان می باشد. قبر ایشان در پایین پای مخاطبین کتابخانه بوده و هر کس وارد می شود باید از روی مزار ایشان شود و در واقع احترام زیاد ایشان به دوست داران کتاب می باشد.

🔻با تشکر از شما جناب آقای معتمدیان ، کلام آخر و حرف نگفته ای دارید ، در خدمت شما هستیم
🔸 اگر بخواهیم فقر را تعریف کنیم از دیدگاه فرهنگی یعنی سواد داشتن و کتاب نخواندن یا نسبت به کتاب بی اعتنا بودن یا اگر از ما بپرسند تا حالا چند کتاب خوانده‌ایم و یا چند کتاب خریده‌ای در پاسخ به آن دچار تعلل و کاستی شویم و یا اینکه نسبت به تاریخ و تمدن کشورمان بی اطلاع و یا کم اطلاع باشیم یا مشاهیر کشور و جامعه خود را نشناسیم همه این موارد فقر است و به آن #فقر_فرهنگی گویند که باید با اندیشه و تدبیر صحیح از این ورطه فقر فرهنگی خارج شویم .
🔸هدف از هفته کتاب که به پایان رسیده است ، ارتقاء و افزایش آگاهی و تغییر و اصلاح نگرش مردم نسبت به مطالعه و کتابخوانی است که به همه کتاب دوستان و اندیشمندان و حارثان اندیشه‌های خوب این سرزمین تبریک عرض می‌کنم.

#کتاب
#کتابخوانی

⚫️ آخرین اخبار لارستان🌴Nakhlnews::👇

▪️ پیام رسان ایتا ::
https://eitaa.com/Nakhlnews1

▪️ اینستاگرام :: B2n.ir/Nakhl_news1

▪️ وب سایت :: Nakhlelarestan.ir

▪️واتس آپ ….کانال ۱۰ ::
B2n.ir/Nakhl_news

سایر گزارش ها

دکمه بازگشت به بالا